Raaka-aineet

Tälle sivulle on koottu lähinnä ulkoisesti käytettävien tuotteidemme kuten kosmetiikan, voiteiden ja pesuaineiden ainesosia. Sisäisesti käytettävissä tuotteissa olevista yrteistä löydät lisätietoa Yrttipankista.

* merkityt ainesosat ovat luomulaatua.

Abies sibirica (siperianpihta, eteerinen öljy)
Puun neulasista saatava aromaterapeuttinen haihtuva  öljy. Hiuksia hoitava, lihaksia lämmittävä ja kipuja poistava, tuoksuaine ja kiinnite.

*Aesculus hippocastanum (hevoskastanja, uutos)
Aineenvaihduntaa parantava, suonikohjuja hoitava ja tulehduksia ehkäisevä.

*Alcohol (alkoholi)
Säilyttävä, liuottava, supistava, desinfioiva.

*Aloe barbadensis (aloe)
Aloe kasvista saatava neste kosteuttaa ihoa ja estää sen kuivumista ja ryppyjen syntyä. Hoitaa auringon polttamaa ihoa.

Andropogon muricatus (vetiver, eteerinen öljy)
Kasvin juuresta tislattu aromaterapeuttinen haihtuva öljy. Ihon verenkiertoa nopeuttava, akneihoa hoitava.

Anthemis nobilis (roomalainen kamomilla, eteerinen öljy)
Kasvin kukista saatava aromaterapeuttinen haihtuva öljy. Ärtynyttä ja tulehtunutta ihoa rauhoittava.

Aqua (vesi)
Lähdevesi.

*Argania spinosa (argaaniöljy)
Ihokudosta parantava, runsaasti E-vitamiinia ja tärkeitä rasvahappoja sisältävä luomuöljy, joka puristetaan marokkolaisen argaanipuun paahdetuista siemenistä. Puun viljely estää aavikoitumista ja antaa työtä maaseudun naisille.

*Arnica montana (arnikki)
Hoitaa vaurioitunutta kudosta. Lievittää kipuja. Vammoihin.

Benzyl Alcohol (bentsyylialkoholi)
Toimii luonnollisena säilöntäaineena. Saman tyyppinen säilyttävä aine kuin mitä esiintyy puolukassa.

Beta-Carotene (beta-karoteeni)
Ihoa vahvistava, joustavuutta antava, kasveista valmistettu rasvaliukoinen aine, joka auttaa ihoa selviytymään paremmin myös auringossa.

Betain (betaiini)
Ihoa kosteuttava, hoitava ja rauhoittava aine, joka valmistetaan sokerijuurikkaasta.

Boswellia carteri (frankinsensi, eteerinen öljy)
Kasvin pihkasta tislattu aromaterapeuttinen haihtuva öljy. Elvyttää ihon terveitä toimintoja ja ennaltaehkäisee ryppyjen muodostumista sekä ihon veltostumista.

*Butyrospermum parkii (kariteöljy, voipuun rasva – shea butter)
Kasvin pähkinöistä puristettu rasva. Ihon toimintoja aktivoiva; suojaava, kosteuttava ja elvyttävä, tulehduksia ja vaurioita hoitava. Vahvistaa UVB-suojaa.

*Buxus chinensis (jojobaöljy)
Jojobapensaan siemenistä saatu nestemäinen luomuvaha, joka pehmentää ja normalisoi ihoa.

Calcium magnesium carbonate (dolomiittikalkki)
Kalkkikivestä tuleva kalkin ja magnesiumin lähde. Happoja neutraloiva, täyteaine, valkoisen värin lähde; myös paakkuuntumisenesto, stabilointi- ja nostatusaine.

Cananga odorata (ylang ylang, eteerinen öljy)
Trooppisen puun kukista saatava, ihoa uudistava haihtuva öljy, joka kohottaa mielialaa. Ihoa pehmentävä ja uudistava, antiseptinen, märkivää ihoa hoitava, päänahan kuntoa hoitava.

*Cannabis sativa (hampun siemenöljy)
Ravitseva ja pehmentävä, omega-3 rasvahappoöljy.

Carica Papaya (papaija, hedelmäuutos)
Ihoa pehmentävä ja kirkastava, kuollutta ihosolukkoa poistava, ns. entsymaattisesti kuoriva.

Cedrus atlantica (setri, eteerinen öljy)
Ihoa pehmentävä ja uudistava, antiseptinen, märkivää ihoa hoitava, päänahan kuntoa hoitava.

*Centaurea cyanus (ruiskaunokki, kukka)
Pehmittävä ja kevyesti supistava, erityisesti silmänympärysihoa hoitava; vaaleiden ja harmaiden hiusten väriä syventävä.

Cera alba (valkaistu mehiläisvaha)
Saadaan suomalaisista mehiläiskennoista, jotka ovat mehiläisen sylkirauhasen tuottamaa vahaa. Se ravitsee ja elvyttää erityisesti ikääntyvää ihoa.

Cera flava (mehiläisvaha)
Saadaan suomalaisista mehiläiskennoista, jotka ovat mehiläisen sylkirauhasen tuottamaa vahaa. Se ravitsee ja elvyttää erityisesti ikääntyvää ihoa.

Cetearyl Alcohol (setearyylialkoholi)
Apuemulgaattori, joka valmistetaan kookosrasvasta. Rasva-alkoholien setyylin ja stearyylin seos. Ihoa pehmittävä aine.

Cetearyl Glucoside (setearyyliglukosidi)
Mm. maissista ja kookoksesta saatava emulgaattori, joka pitää ihon myös pehmeänä.

Cetrimonium Chloride (setrimoniumkloridi)
Synteettinen valmistus. Sähköisyyttä poistava emulgaattori. Myös säilöntäaine.

Cetyl Alcohol (setyylialkoholi)
Laajalti kosmetiikassa käytetty voiteiden vahamainen emulgaattori ja pehmittävä ainesosa. Valmistettu mm. kookos- ja palmuöljyistä.

Cinnamomum aromaticum (kaneli, eteerinen öljy)
Lehdistä ja oksista saatava aromaterapeuttinen haihtuva öljy. Verenkiertoa edistävä, tulehduksia estävä, supistava.

Cinnamomum camphora (kamferin eteerinen öljy)
Puuaineksesta ja lehdistä saatava aromaterapeuttinen haihtuva öljy. Verenkiertoa edistävä, tulehduksia estävä, supistava, kutinaa lievittävä, lämmittävä, hiuspohjaa hoitava.

Citric Acid (sitruunahappo)
Luontaisesti mm. sitrushedelmissä; biotekninen valmistus sokereista homesienten avulla fermentoimalla. Kosteuttava, elvyttävä, ihon vastustuskykyä lisäävä, ihoa kuoriva; pH:n säätäjä, hapettumista estävä.

Citrus aurantifolia (limetti, eteerinen öljy)
Hedelmien kuoresta saatava aromaterapeuttinen haihtuva öljy. Ihoa puhdistava, vahvistava, virkistävä ja supistava; rasvaista ihoa tasapainottava.

Citrus aurantium (neroli, eteerinen öljy)
Appelsiinin kukista / lehdistä saatava aromaterapeuttinen haihtuva öljy. Tuo tyytyväisen, iloisen olon mieleen, elvyttää ja virkistää ihon toimintoja sekä  verenkiertoa.

Citrus bergamia (bergamotti, eteerinen öljy)
Hedelmien kuoresta saatava aromaterapeuttinen haihtuva öljy. Ihotulehduksia, aknea, psoriasista ja herpestä hoitava; tuoksuaine.

Citrus limonium (sitruuna, eteerinen öljy)
Tuoreiden hedelmien kuoresta saatava aromaterapeuttinen haihtuva öljy. Ihoa pehmentävä ja kirkastava, laajentuneita hiussuonia hoitava, antiseptinen, rasvaista ihoa puhdistava, vaaleita hiuksia kirkastava, syyliä ja kovettumia poistava, kynsiä hoitava; tuoksuaine.

Citrus paradisi (greippi, eteerinen öljy)
Hedelmien kuoresta saatava aromaterapeuttinen haihtuva öljy. Akneihoa hoitava, hormonitoimintaa tasapainottava. Raikastava

Citrus reticulata (mandariini, eteerinen öljy)
Hedelmien kuoresta saatava aromaterapeuttinen haihtuva öljy. Aromaterapeuttinen pintaverenkiertoa elvyttävä, virkistävä ja antiseptinen sekä mielialaa piristävä haihtuva öljy.

Citrus sinensis (appelsiini, eteerinen öljy)
Hedelmien kuoresta saatava aromaterapeuttinen haihtuva öljy. Rasvaista ja tulehtunutta ihoa hoitava, rasvaluomia poistava.

Clay (savi)
Luonnosta saatava maa-aines. Runsaasti mineraaleja sisältävä ja epäpuhtauksia poistava.

Cocamide DEA (kookosamidi DEA)
Kookosöljyjohdannainen. Pinta-aktiivinen aine, emulgaattori, paksuntava, hoitava.

Cocamidopropyl Betaine (kookosamidopropyylibetaiini)
Kookosöljyjohdannainen. Pinta-aktiivinen pesevä aine.

Coco Glucoside (kokoglucosidi)
Emulgoiva aine, joka saadaan kookoksesta. Ihoa pehmentävä ja kosteuttava.

*Cocos nucifera (kookosöljy)
Kookospähkinän sydämestä saatu luomuöljy. Hoitaa ja pehmentää ihoa. Etelämerten ihmiset arvostavat tätä tehokkaana aurinkoöljynä.

Cocoyl Glucoside
Kasvipohjainen emulgaattori. Valmistettu kookosöljystä ja tapioca-kasvin sokerista.

Coriandrum sativum (korianteri, eteerinen öljy)

Cupressus sempervirens (sypressi, eteerinen öljy)
Puun lehdistä ja pihkasta tislattu aromaterapeuttinen haihtuva öljy Laskimoverenkiertoa parantava, laskimoiden ja imusuonien tukkeumia lievittävä, infektioita vastustava.

Cymbopogon martini (palmarosa, eteerinen öljy)
Intiasta ja Madagaskarilta kotoisin olevan ruohon lehdistä tislattu aromaterapeuttinen haihtuva öljy. Mielialaa keventävä, haihtuva eteerinen öljy, joka tuhoaa bakteereita ja viruksia, parantaa tulehduksia, katkenneita verisuonia ja vanhoja arpia. Se hoitaa kuivaa ja hilseilevää ihoa sekä tasapainottaa talineritystä.

Cymbopogon nardus (sitronella, eteerinen öljy)
Kasvin lehdistä tislattu aromaterapeuttinen haihtuva öljy. Ihoa pehmentävä, jalkahikeä poistava, hyttysiä ja syöpäläisiä karkottava.

Diatomaceous earth (merellinen piilevä)
Hienoksi jauhettu meren pohjasta saatava pii- ja kalkkipitoinen jauhe. Poistaa ihosta kuolleita soluja ja epäpuhtauksia mekaanisesti, mutta erittäin hellävaraisesti. Se auttaa ihoa uudistumaan ja ottamaan helpommin vastaan ihoa ravitsevia aineita.

Disodium Cocoamphodiacetate (dinatrium kookosamfodiasetaatti)
Kookoksesta saatava pesevä aine.

Elettaria cardamomum (kardemumma, eteerinen öljy)

Eucalyptus radiata (eukalyptus, eteerinen öljy)
Puun lehdistä tislattu aromaterapeuttinen haihtuva öljy.Antiseptinen, puhdistava, haavoja hoitava mikroverenkiertoa elvyttävä, hiivaa ja herpestä parantava, deodoroiva.

Foeniculum vulgare (fenkoli, eteerinen öljy)
Kasvin siemenistä tislattu aromaterapeuttinen haihtuva öljy.Hoitaa ja ennaltaehkäisee ryppyjä. Raikastaa olemusta ja piristää mielialaa.

Gaultheria procumbers (lamosalali, eteerinen öljy)
Kasvin lehdistä tislattu aromaterapeuttinen haihtuva öljy. Kipua poistava, rauhoittava, antiseptinen.

Glycerin (kasviglyseriini)
Luonnon kasvirasvoista ja -öljyistä pilkottu 3-arvoinen alkoholi. Ihoa kosteuttava ja pehmittävä.

Glyceryl Linoleate (glyseriinilinoleaatti)
Kasvirasvoista pilkottu “F-vitamiinin” johdannainen; glyserolin ja linolihapon monoesteri. Rasvamainen yhdiste esim. ihovoiteissa, ihoa hoitava.

*Helianthus annuus (auringonkukan siemenöljy)
Kasvin siemenistä kylmäpuristettu luomuöljy puhdistaa hellävaraisesti samalla hoitaen ihoa. Se sisältää runsaasti E-vitamiinia ja välttämättömiä rasvahappoja, jotka auttavat säilyttämään ihon kimmoisuutta sekä kosteutta ja ehkäisevät juonteiden muodostumista.

*Hippophae rhamnoides (tyrninmarja ja siemen öljy)
Antiseptinen, haavoja hoitava ja ihon rasva-aineenvaihduntaa parantava sekä ihoa ravitseva luomuöljy.

Isopropyl Palmitate (isopropyyli-palmitaatti)
Isopropanolin ja palmitiinihapon yhdiste. Hyvin kosteuttava, kevyt kasviperäinen öljy. Ihoa pehmittävä ja vaikuttavien aineiden imeytymistä edistävä. Saatu palmuöljystä ja kookoksesta.

Jasminum grandiforum (jasmiini, eteerinen öljy)
Kasvin kukista saatava aromaterapeuttinen haihtuva öljy joko tislattuna tai rasvaan imeytettynä. Pehmittävä, ihon elastisuutta lisäävä; tärkeä kukkaistuoksu parfyymiteollisuudessa.

Juniperus communis (kataja, eteerinen öljy)
Versot ja marjat ja niistä saatava aromaterapeuttinen haihtuva öljy. Nesteitä poistava, pintaverenkiertoa ja haavoja parantava, ihottumia ja aknea hoitava, kutinaa lievittävä, lihaksia rentouttava, tulehduksia poistava.

Juniperus virginiana (punaseetri, eteerinen öljy)

Kaolin (kaoliini- eli valkosavi)
Luonnosta saatava maa-aines. Runsaasti mineraaleja sisältävä ja epäpuhtauksia poistava. Ihoa rauhoittava, desinfioiva ja pehmentävä.

Lactic Acid (maitohappo)
Tasapainottaa pH:ta, kohottaa ihon luonnollista kosteustekijää (NMF). Ei haittaa maitoallergikkoja.

Lanolin (lanoliini eli villarasva)
Lampaanvillasta puhdistamalla ja vettä lisäämällä saatu rasva. Veden sitoja, apuemulgaattori, pehmentävänä ainesosana voiteissa, ihoa kosteuttava ja pehmentävä, ihon halkeamia hoitava.

Lavandula angustifolia (laventeli, eteerinen öljy)
Kasvin latvaosat kukkineen ja niistä tislattu aromaterapeuttinen haihtuva öljy. Rauhoittava, antiseptinen, pintaverenkiertoa elvyttävä, auringonpolttamaa ihoa ja ihottumia hoitava, nesteitä poistava, deodoroiva.

*Linum usitatissimum (pellavaöljy)
Ihoa ravitseva, sis. omega-3 -rasvahappoa.

Magnesium sulfate (magnesium-suola)
Luonnossa esiintyvä rikkihapon magnesiumsuola. Lihaksia syvärentouttava.

Magnesium Stearate (magnesiumstearaatti)
Tabletointiaine. Tehdään palmuöljystä.

Maris sal (merisuola)
Tuotetta paksuntava ja ihoa desinfoiva sekä aineenvaihdunnan jätteitä poistava.

Melaleuca alternifolia (tea-tree, eteerinen öljy)
Puun lehdistä tislattu aromaterapeuttinen haihtuva öljy. Puhdistava, antimikrobinen, bakteerien ja virusten kasvua ehkäisevä; sieni-infektioita, tulehduksia, aknea, herpestä ja palovammoja parantava, hiuspohjan tulehduksia ja hilsettä poistava.

Mentha x piperita (piparminttu, eteerinen öljy)
Kukkivasta versosta tislattu aromaterapeuttinen haihtuva öljy. Ihohuokosia supistava, raikastava, rentouttava, antiseptinen, viilentävä; hiusten rasvoittumista tasapainottava.

*Menthol (luonnon mentoli)
Piparmintun eteerisestä öljystä eristetty kiteinen, voimakkaasti viilentävä aine, joka poistaa tulehduksia ja lieventää kipuja.

Ocimum basilicum (basilika, eteerinen öljy)
Kasvin kukista ja lehdistä tislattu aromaterapeuttinen haihtuva öljy. Ihoa rauhoittava, pehmittävä ja ryppyjen muodostumista ehkäisevä.

*Oenothera biennis (helokkiöljy)
Puristetaan iltahelokin siemenistä. Sisältää runsaasti gammalinoleenihappoa. Parantaa ihon joustavuutta, solunmuodostusta ja elvyttää ihon nuorekkuutta.

Olea europaea (oliivin lehti, uutos)
Antimikrobinen ja antioksidantti. Toimii luonnollisena säilöntäaineena.

*Olea europaea (oliiviöljy)
Oliiveista kylmäpuristettu luomuöljy. Ihoa pehmittävä ja erittäin ravitseva.

Panthenol (pantenoli, B5-vitamiini)
Pantoteenihapon kalsiumsuola, B5-vitamiinin esiaste. Ihoa pehmittävä, kosteuttava ja rauhoittava, ihovaurioita parantava, hiuksia hoitava.

PEG-40 Hydrogenated Castor Oil (risiiniöljyn johdannainen)
Toimii luonnollisena emulgaattorina.

Pelargonium x asperum (pelargonia, eteerinen öljy)
Kasvin lehdistä ja kukista saatava aromaterapeuttinen haihtuva öljy. Ihoa hoitava, pintaverenkiertoa parantava, tuoksuaine.

*Persea americana (avokadoöljy)
Erittäin ravitseva luomuöljy, jota arvostetaan erityisesti kuivan ihon hoidossa.

Petitgrain Citrus aurantium (petitgrain, eteerinen öljy)

Phytic Acid (fytiinihappo)
Valmistetaan viljojen esim. riisin jyvistä. Toimii luonnollisena säilöntäaineena.

Picea abies (kuusen sisäoksauutos)
Toimii ihoa suojaavana suomalaisena antioksidanttina, joka estää ihosolujen haitallisia muutoksia. Toimii myös antimikrobisena aineena.

Picea mariana (mustakuusi, eteerinen öljy)

Pimpinella anisum (anis, eteerinen öljy)
Kasvin siemenistä tislattu aromaterapeuttinen haihtuva öljy. Kutisevaa ja tulehtunutta ihoa hoitava, verenkiertoa parantava, mielialaa kohottava.

Pinus sylvestris (mänty, eteerinen öljy)
Ihovaivoja hoitava, antibakteerinen, hilsettä estävä; pihka halkeilemien, ihottumien ja psoriasiksen hoitoon.

Pogostemon patchouli (patsuli, eteerinen öljy)
Kasvin kuivatuista lehdistä saatu aromaterapeuttinen haihtuva öljy. Ihottumia, ihoinfektioita, päänahan sairauksia ja hyönteistenpistoja parantava, ryppyjä ja kuollutta ihosolukkoa poistava, liikahikoilua hillitsevä.

Potassium Sorbate (kaliumsorbaatti)
Sorbiinihapon kaliumsuola; esiintyy luontaisesti marjoissa mutta usein synteettisesti valmistettu. Säilöntäaine, homeiden ja hiivojen kasvua estävä.

*Prunus amydgalus dulcis (manteliöljy)
Ihoa pehmittävä, rasvatasapainoa normalisoiva sekä mm. palohaavoja parantava luomuöljy.

*Prunus armeniaca (aprikoosin kiviöljy)
Kuivaa ihoa ja hiuksia hoitava; karvasmanteliöljy hajusteena.

Pyroleum pini (männyn ja kuusen terva)
Iho-ongelmiin, antiseptinen.

Rosa damascena (Damaskuksen ruusu, eteerinen öljy)
Bulgarialainen aromaterapeuttinen eteerinen öljy elvyttää ihon uudistumista ja estää ihon ennenaikaista vanhenemista ja ryppyjen syntymistä. Se tuo tervettä hehkua myös veltostuneelle ja ”harmaalle” stressi-iholle. Sen sanotaan tekevän onnelliseksi ja sydämen avoimeksi alentaen samalla stressiä.

Salvia sclarea (muskatellisalvia, eteerinen öljy)
Kasvin lehdistä ja kukkivasta latvuksesta tislattu aromaterapeuttinen haihtuva öljy. Vanhenevaa ihoa ja hiuspohjaa hoitava.

Santalum album (santelipuu, eteerinen öljy)
Puun rungosta ja juurista saatava aromaterapeuttinen haihtuva öljy. Kosteuttava, pehmentävä, ryppyjä silottava, aknea ym. ihotulehduksia hoitava; hajuvesissä tuoksujen kiinnitteenä

*Sesamum Indicum (seesamiöljy)
Luomuöljy toimii luonnollisena auringonsuojaöljynä. Arvostettu etelämaissa aurinkoöljynä.

*Simmondsia chinensis (jojobaöljy)
Kosteuttava, ihon toimintoja elvyttävä ja vahvistava jojobapensaan siemenistä saatava öljymäinen vaha. Toimii yrttien uutosöljynä.

Sodium Benzoate (natriumbentsoaatti)
Luonnosta saatavan tai synteettisen bentsoehapon suola. Säilöntäaine. Myös antiseptinen vaikutus. Esiintyy luonnostaan esim. puolukassa.

Sodium Chloride (natriumkloridi, merisuola)
Tuotetta paksuntava ja ihoa desinfoiva sekä aineenvaihdunnan jätteitä poistava.

Sodium Citrate (natriumsitraatti)
Sitruunahapon johdannainen, hapettumisen estoaine. Antioksidantti.

Sodium Dehydroacetate (natriumdehydroasetaatti)
Etikkahapon suola. Toimii luonnollisena säilöntäaineena.

Sodium Hydroxide (natriumhydroksidi)
Synteettisesti valmistettu vahva emäs. Happamuutta neutraloiva, liuottava.

Sodium Laureth Sulfate (natriumlaurethlisulfaatti)
Kookospalmun ym. palmujen siemenistä. Pesevä, vaahtoava.

Sodium Lauryl Sulfate (natriumlauryylisulfaatti)
Kookospalmun ym. palmujen siemenistä. Pesevä, vaahtoava.

Sphagum carex peat (turve)
Naisten hormonaaliseen tasapainoa edistävä ja puhdistava. Ihoa korjaava ja aineenvaihduntaa kiihdyttävä.

Stearic Acid (steariinihappo)
Luonnon rasvoista saippuoimalla valmistettu. Ihoa pehmentävä. Lisää mm. tuotteen uintikelpoisuutta.

Sucrose Laurate (sukroosilauraatti)
Valmistettu sokerista ja kookosöljyn rasvahappoesteristä. Hellävarainen, pesevä aine.

Syzygium aromaticum (neilikka, eteerinen öljy)
Kuivatut kukkanuput, rungosta tai lehdistä tislattu aromaterapeuttinen haihtuva öljy. Antiseptinen, sieniä ja viruksia tuhoava; säärihaavoja sekä  suun ja nielun limakalvotulehduksia hoitava.

Titanium Dioxide (titaanidioksidi)
Titaanidioksidi. Peittävä ja valkoista hohdetta antava luonnollinen auringonsuoja-aine, ns. maaoksidifiltteri (UVB). Sen mikrohiukkaset estävät haitallisia säteitä pääsemästä iholle.

Tocopherol(tokoferoli eli luonnon E-vitamiini)
Tokoferoli (luonnon E-vitamiini), joka valmistetaan geenimuuntelemattomasta soijasta. Antioksidantti, säilyttävä, härskiintymistä estävä, vapaiden radikaalien sieppaaja. Ihoa kiinteyttävä ja ihon vanhenemista sekä haitallisia solumuutoksia ehkäisevä.

*Triticum vulgare (vehnänalkioöljy)
Ihoa kosteuttava ja suojaava, ihon vanhenemista ehkäisevä luomukasviöljy. Antioksidantti ja E-vitamiinin lähde.

*Vanilla planifolia (vanilja uutos)
Aisteja hellästi viettelevä. Rentouttava ja hermostoa rauhoittava.

Vitis vinifera (viinirypäleen siemenöljy)
Ihoa pehmentävä ja elvyttävä, UV-säteilyltä suojaava.

Xanthan Gum (ksantaanikumi)
Ksantaanikasvin kumista ja sokerista bakteerikäymisen avulla tuotettu paksuntava aine, joka pehmentää ihoa. Vahvistaa myös UVB-suojaa. Sakeuttaa tuotetta geelimäiseksi.

Zingiber officinale (inkivääri, eteerinen öljy)
Kasvin juurakko ja siitä tislattu aromaterapeuttinen haihtuva öljy. Mustelmia häivyttävä, lämmittävä.